Blog > Komentarze do wpisu
odnowa

powracam prostym, ale moim ukochanym przepisem na pastę z jajek... wybrałam go ponieważ jajko symbolizuje nowe życie, a ja po tych kilku latach wracam z mnóstwem pomysłów i świeżym spojrzeniem na moją kuchnię... chcę zacząć wszystko od początku i zrobić pierwszy raz od dawna coś tylko dla siebie ;)

 

Pasta z jajek

4 jaja* ugotowane na twardo (posiekane w kostkę)

1 opakowanie serka kremowego (typu Philadelphia)

pęczek szczypiorku (drobno posiekany)

sól

świeżo zmielony pieprz

kilka kropli soku z cytryny (opcjonalnie)

 

 

Wszystkie składniki łączymy razem w miseczce, ugniatając za pomocą widelca. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Najlepiej smakuje z dojrzałymi pomidorami malinowymi oraz świeżą bagietką :)

*jajka oczywiście z hodowli ekologicznej tzw. zerówki

wtorek, 05 sierpnia 2014, czingos
Tagi: jajka

Polecane wpisy

  • zielono mi

    dziś proponuję dodatek do dania głównego...placuszki z cukinii, które idealnie pasują do grillowanego łososia czy pstrąga...nie wymagają wiele pracy, a są miłą

  • niedzielna harbatka

    może właśnie zastanawiasz się nad ciastem do popołudniowej herbaty, może przypadkiem w domu masz dużo jabłek, a może jabłonkę we własnym ogrodzie...nie zwlekaj,

  • dobre gruszki

    zajadam się słodkimi gruszkami... żałuję, że ich smak odkryłam dopiero kilka lat temu, wcześniej wydawały mi się paskudne i kiepskiej konsystencji... kiedy czło

  • Kanapka z Amsterdamu

    Telewizyjna "kuchnia plus" zaczęła w tym tygodniu emisję kanadyjskiego serialu dokumentalnego z 2015 roku: "Foodie w wielkim mieście" (oryginalny tytuł to: the

  • Jajka w tostach

    Po powrocie w niedzielę wieczorem nie było nic w lodówce na poniedziałkowe śniadanie oprócz jajek i pomidorów,  a z pieczywa tylko tostowe. Szybkie zastano