Blog > Komentarze do wpisu
odnowa

powracam prostym, ale moim ukochanym przepisem na pastę z jajek... wybrałam go ponieważ jajko symbolizuje nowe życie, a ja po tych kilku latach wracam z mnóstwem pomysłów i świeżym spojrzeniem na moją kuchnię... chcę zacząć wszystko od początku i zrobić pierwszy raz od dawna coś tylko dla siebie ;)

 

Pasta z jajek

4 jaja* ugotowane na twardo (posiekane w kostkę)

1 opakowanie serka kremowego (typu Philadelphia)

pęczek szczypiorku (drobno posiekany)

sól

świeżo zmielony pieprz

kilka kropli soku z cytryny (opcjonalnie)

 

 

Wszystkie składniki łączymy razem w miseczce, ugniatając za pomocą widelca. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.

Najlepiej smakuje z dojrzałymi pomidorami malinowymi oraz świeżą bagietką :)

*jajka oczywiście z hodowli ekologicznej tzw. zerówki

wtorek, 05 sierpnia 2014, czingos
Tagi: jajka

Polecane wpisy