|
Blog > Komentarze do wpisu
odnowa
powracam prostym, ale moim ukochanym przepisem na pastę z jajek... wybrałam go ponieważ jajko symbolizuje nowe życie, a ja po tych kilku latach wracam z mnóstwem pomysłów i świeżym spojrzeniem na moją kuchnię... chcę zacząć wszystko od początku i zrobić pierwszy raz od dawna coś tylko dla siebie ;)
Pasta z jajek 4 jaja* ugotowane na twardo (posiekane w kostkę) 1 opakowanie serka kremowego (typu Philadelphia) pęczek szczypiorku (drobno posiekany) sól świeżo zmielony pieprz kilka kropli soku z cytryny (opcjonalnie)
Wszystkie składniki łączymy razem w miseczce, ugniatając za pomocą widelca. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Najlepiej smakuje z dojrzałymi pomidorami malinowymi oraz świeżą bagietką :) *jajka oczywiście z hodowli ekologicznej tzw. zerówki wtorek, 05 sierpnia 2014, czingos
Tagi:
jajka
|